Snot

filosoferen met je hele lijf

Verkouden lammetjes

Pragmatisch denken met kleuters. Ik vertel een sprookje over een koning met 1000 verkouden lammetjes. De koning heeft last van veel lammetjessnot.

Wat heeft de koning nodig?

De koning moet de lammetjesdokter bellen.  Een snotdrankje heeft de koning voor zijn lammetjes nodig. De koning heeft papier nodig om de lammetjes te laten snuiten. Een grote lap om alle lammetjes aan af te drogen en een dekentje om ze in te stoppen.

filosoferen met je hele lijf

zakdoeken uit oma’s schatkist

Hoe krijgen we het snot weg?

Hij moet met papier de neuzen van de lammetjes vegen. Hij moet ze afwassen onder de douche. Er zijn 100 emmers snot. Je kan ook een oud knuffeldekentje nemen en daarna weggooien want anders krijg je bacteriën in je bed. De koning moet het snot wegspoelen. Het snot moet in het papier weggegooid worden. De lammetjes moeten veel water drinken en de koning moet ze in bed stoppen en goed voor ze zorgen. Ze moeten de hele tijd met hun neus in de douche.

filosoferen met je hele lijf

neussnuiten van het lammetje

Met de zakdoeken van oma kunnen we de neus van het lammetje snuiten. hoe doe je dat? De kinderen snuiten om de beurt de neus van het lammetje. Het lammetje moet steeds niezen.

Posted by | View Post | View Group

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *