Kikkerprins

Met de kleuterklassen filosoferen over kikkerprinsen en prinsessen, over trouw en beloftes, over natuur en cultuur, over metamorfose en betovering, over mens zijn.

In de kring staat de kikker met een kroontje en een gouden bal.

Wat zie jij?

“Ik zie een kikkerkoning en een gele bal. De gouden bal is van de kikker want hij speelt er mee. “

Van wie is die gouden bal?

“Hij is van een jongen , de kikker heeft hem afgepakt. De bal is van de kikker, omdat de kikker het heeft afgepakt. “

Ik vertel het sprookje van de kikkerprins.

Wat wil de kikker?

“De kikker wil in het bed van de prinses slapen en een kusje. Omdat hij het koud heeft en niet nat wil zijn en niet koud. De kikker is nieuwsgierig naar de kamer van de prinses. Alle kikkers kunnen een gouden bal pakken, maar niet alle kikkers zijn daar in die sloot dus dan kan het niet. “

De prinses gooit de kikker tegen de muur en dan…?

“De kikker plakt tegen de muur. De kikker heeft een gat, maar hij is niet dood, de kikker staat weer op en gaat in het bed klimmen. De prinses wist niet dat de kikker een prins was, anders had ze dat niet gedaan” De prinses is boos omdat de kikker in het paleis wou…omdat de kikker in haar bed wil slapen. Omdat de prinses dacht dat hij een kikker was en niet een prins, dat wist ze niet. Sommige kikkers zijn prinsen en dan heeft hij een kroon op. 

Waarom wil de kikker bij de prinses aan tafel eten?

Waarom wil de kikker bij de prinses aan tafel eten?

“Als de kikker trouwt met de prinses, dan wordt hij beter. Als de kikker met de prinses trouwt dan wordt hij weer een prins. De prinses heeft het beloofd en haar pappa zegt dat het moet. De prinses houdt niet van kikkerkusjes want die zijn nat. De prinses wil geen kus want kikkerkusjes zijn glibberig. Ook als het een prins is wil ze geen kusjes ..want de prins heeft glibberige lippen. De kikker is betoverd..hij is eigenlijk een prins. hij heeft een kroon en praat met echte kikkers niet.. De kikker was eerst een prins en daarna een kikker en toen weer een prins. De boze heks was ook een kikker.  Het is een slechte heks want slechte heksen betoveren altijd kikkers. De kikker wil bij de prinses in bed omdat hij geen bed heeft en omdat hij een prins is en toen is hij weer in een mens veranderd. Hij wil dat omdat hij de bal heeft gepakt. Hij wil droog blijven omdat hij een mens is. Mensen willen niet de hele dag nat zijn. Mensen willen wel af en toe in een schoon bad. “

 

Welke kikker is de prins?

De grote kikker is de prins omdat hij bijna echt lijkt. Hij heeft een mooi jasje aan dus is het een prins. Die ene heeft meisjes ogen dus is het geen prins.

 

 

 

Posted by | View Post | View Group

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *