De vreemdeling

Wat is een vreemdeling?

Groep drie denkt daarover na aan de hand van dit boek.

Hoe heet de vreemdeling?

Ze  noemen de rat een Dief, omdat ratten gevaarlijk zijn. Hij heeft geen naam , want hij heet gewoon Rat. Ze waren te laat met het vragen naar een naam van de Rat en toen zei Varkentje al dat de Rat slecht was en toen gingen ze het niet meer vragen. De kikker heet ook gewoon Kikker, dus dat is niet gek. Omdat Varkentje gewoon zei dat hij een dief was en daarom hebben ze het niet meer gevraagd.”

Wat is een vreemdeling?

“Als je iemand niet kent, als je geen vriend bent, als je geen kennis hebt gemaakt, als je elkaar geen hand hebt gegeven, als je iemand zijn naam niet kent, als je het niet weet, als je iemand niet kan zien.”

Is een vreemdeling ook griezelig?

“Ja, wel als je zijn gezicht niet kan zien,

Als je je gezicht niet kan zien.

als hij een masker op heeft. Je mag nooit zomaar met een vreemd iemand mee gaan, want dat kan gevaarlijk zijn. 

Toen juf Karin 3 jaar geleden voor het eerst hier was, was ze een vreemdeling? Ja zegt J. Was ze ook griezelig? Ja wel een beetje. Waarom? omdat ik de hele tijd naar haar keek en zij naar mij.Waarom?  Omdat ik niet wist wie zij was, moest ik steeds kijken. Is dat nu nog zo? (ik zit achter J. als hij antwoord geeft, hij zit op het puntje van zijn stoel te grijnzen) Hij kijkt over zijn schouder mij aan en zegt Nee! “

het blijft een regenjas

We doen de oefening met het regen -jack; E. doet het eerst gewoon aan en daarna achterstevoren met de kap voor haar gezicht. Weet je wie het is, is het een vreemdeling? hoe weet je dat? is het eng? “Het blijft een regenjas!”

 

 

Posted by | View Post | View Group

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *