Droppie

Baby op schoot

Kleuters uit groep 1 en 2 denken na over namen, mensenlijke kenmerken, familiebanden en verschijningsvormen, rechten van een vinder en onvervreemdbare rechten”  

Sarafina gaat bloemen plukken in het bos voor haar mama. Ze hoort een huilende baby en gaat op zoek… ze doodt een wilde slang en ze neemt een baby mee naar huis als kado voor mama, want mama zegt altijd dat ze zo blij is met al haar kindertjes.

Waarom heet de baby Droppie?

“Iemand heeft dat zo verzonnen. De baby is een soort druppel en daarom heet hij Droppie omdat hij klein is. De baby heet dropje en dat is een snoepje. Ze vinden Droppie lekker daarom noemen ze de baby Droppie. Ze noemen hem Droppie, omdat het een schattige naam is.Een dropt is zwart. Omdat ze hem willen, hij hoort bij de familie. Omdat ze geen andere naam weten. Omdat al die kinderen een gekke naam hebben.”

Kan je een baby vinden?

“De baby hoort bij een andere familie, hij hoort niet bij de dieren. In het bos kan je wel een baby vinden, maar hij hoort daar niet.  Je kan de baby vinden omdat ze zelf kan weggaan. Het is een kleine baby. Omdat de slang hem bijna in zijn bek nam.Baby’s komen uit de buik, iemand heeft hem in het bos gelegd. Hij hoort bij de andere huizen en auto’s niet bij de dierenfamilie. Je kan niet een baby vinden, je moet een dikke buik hebben en naar het ziekenhuis gaan. Een baby kan je alleen in een buik vinden. Je kan een baby vinden als iemand hem vergeet. Als iemand bij de baby weggaat en je laat hem alleen dan kan je een baby vinden.  Als de baby ergens niet mag binnenkomen en hij blijft op straat. Dan staat er een bordje “alleen voor grote mensen”. Als hij wit of zwart is dan weten ze niet van wie hij is. Dat kan je dan wel zien van wie die is. Nee, je kan niet zomaar een baby vinden, want dit is een land en in een land kan je helemaal geen baby vinden. Nee want hij heeft een eigen vader en een moeder en een broer. “

hoe ziet jouw familie eruit?

Waar zijn de vader en de moeder en de broer?

“Die zijn even bij de dokter.”

Wie kan een baby vinden?

“Alleen detectives kunnen baby’s vinden. Detectives zijn mensen die dingen zoeken.”

Rondlopen als een detective.

Hoe doet die detective dat?

“De detective die verstopt zich want iemand kan hem gaan schieten. Hij moet ook steeds bukken.”

We doen een spelletje; loop rond als een detective die zoekt naar een baby. Alle kleuters zoek en naar de baby. Die is op schoot bij …

 

 

 

 

Posted by | View Post | View Group

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *