De prinses op de erwt

Met de kleuters filosoferen over perfecte prinsessen, over uiterlijke kenmerken en innerlijke, over verandering, oer echt en nep, over voelen, gevoeligheid en waarnemen.

Wat voor prinses zoekt de prins?

De prins zoekt een echte prinses, een prinses waarmee hij kan trouwen. Een prinses met een mooi gezicht, een mooie jurk. Ze moet slim zijn en mooi. Hij zoekt een lieve prinses. De prins zoekt een rijke prinses, omdat hij rijk wil zijn, want als hij geld wil lenen dan mag dat. De prins wil ook een slimme prinses , want stel dat hij iets vergeet dan kan de slimme prinses het meteen vertellen. Hij wil geen prinses met een snol want dan krijgen ze snorrebaby’s en die willen dan met niemand spelen.

Waarom zoekt de prins een prinses?

De prins zoekt een prinses omdat hij alleen is.

Hoe kan je zien dat het een prinses is?

Omdat ze een jurk heeft denkt ze dat het een prinses is. Nadat de prinses schoon was werd de prins verliefd op haar. Ze is geen prinses want ze heeft geen kroon. Je kan lelijk zijn en toch een prinses zijn.

Hoe ziet een echte prinses eruit?

Alleen als je schoon bent dan ben je een prinses. Je kan een baljurk aandoen en dan ben je een echte prinses, anders niet. Als je een roze jurk aan hebt dan ben je altijd een prinses. Nee! Als je een roze jurk aan hebt dan kan je op een prinses lijken , maar dan ben je het niet. Met een vieze jurk ben je geen prinses, dan ben je gemeen en niet lief. Toen ze in bad was geweest was ze weer helemaal lief.

Als je vies bent ben je dan niet lief?

Als je vies bent en met een jurk in bad gaat ben je niet lief. Als je jurk nat is ben je wel gewoon lief. Nat is niet hetzelfde als vies. Het ligt eraan hoe je bent. Als je stout doet ben je niet lief. Je jurk kan ook weer droog worden; je gaat naar school en naar huis en weer naar school en weer naar huis en dan is je jurk droog door het lopen…..en dan ben je ook weer lief.

Hoe weten ze of het een echte prinses is?

Welk dekentjes is het best

Met een magische spiegel weet je dat het een prinses is. Er ligt een erwt in haar bed. Omdat echte prinsessen dat voelen. Maar, echte mensen doen dat ook , zo kunnen hun dromen in de erwt gaan en dan heb je geen enge dromen meer. Alleen kleine prinsessen kunnen dat voelen.

De kinderen maken een bedje voor de prinses

Wat helpt het best in het bed van de prinses?

Het moet zacht zijn en dik, anders krijg je hoofdpijn. Dekens helpen. Een plank helpt niet , het moet wel dik zijn maar niet hard.

De prinses op de erwt

Kleuterfilosofieles ontworpen in samenwerking met Mirjam Poolster

Posted by | View Post | View Group

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *