Wat trek je aan?

Met Groep 4,5 en 6  filosoferen we over de relatie tussen hoe je je voelt en wat je aantrekt, binnenkant en buitenkant, eigen keuzes maken, of iemand anders laten kiezen hoe je er uit ziet.

We kijken een filmpje van Keepvogel waarin Tungsten niet weet wat hij moet aantrekken.

Wat heb je gezien?

“Het hondje vond zijn gele truitje niet mooi. Was het hondje tevreden? Nee! Wie heeft dat ook wel eens? Ja, dan ga je alle kleren even uitzoeken, kijken en alles uit de kast halen, en iets eruit halen. Als je blij bent trek je een mooie jurk aan. Wat trek je aan als je boos bent?  Lelijke kleren, kleuren , geen kleuren. Wat vind je van mijn sokken? Ze zijn kinderachtig, grappig. Ik denk dat u zich blij voelde toen u ze aantrok vanochtend.  Ik ben ‘sochtends gestrest. Wat trek je aan als je stress hebt? Is er een verband tussen hoe je je voelt en wat je aantrekt? Als ik gestrest ben kiest mijn moeder mijn kleren uit. Het kan mij niets schelen wat ik aantrek. 

We kijken naar elkaars sokken en elkaar shirt; is het vrolijk, boos of gestrest.  Op zijn T-shirt staat een microfoon, dat is grappig. Het maakt niets uit wat j aan hebt.”  

 

We zoeken matches tussen sokken en truien en de kinderen gaan twee aan twee staan en leggen uit waarom die match er is.

De kinderen tekenen een zelfportret van als ze boos zijn: Als ik boos ben dan zie je mijn tanden en dan ben ik rood

 

Posted by | View Post | View Group

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *