Waar zijn je benen?

Groep 6 heeft het nog steeds druk met vragen sorteren. Groep 6 worstelt met raadsels, grappen, echt of niet echt, een spelletje spelen, veronderstellingen doen, logische redeneringen en een heuse vraag onderzoeken.

Zij hebben enige weken geleden 55 vragen gesteld aan een pompoen. Een van die vragen is “Waar zijn je benen” De pompoen die in de kring ligt heeft geen benen en hoe ben je dan naar school gekomen. Is het een weet vraag of een filosofische vraag?

Als je benen eraf gehakt zijn dan weet je niet waar je benen zijn. Die kunnen wel bij iemand anders zonder benen zijn aangenaaid en die loopt er dan mee weg. En dan weet jij niet waar ze zijn. Dus is deze vraag een filosofische vraag want we weten het antwoord niet. Je weet het toch sowieso niet want als je benen zijn afgehakt ben je dood en dan weet je niets meer”

De volgende les ligt weer die pompoen in het midden van de kring. Er steken twee Barbybenen onderuit.

Wat zie je? vraag ik

“Die benen zijn misschien in de pompoen gegroeid. Een kind was kwaad omdat ze maar één barby heeft. Ze heeft de benen van haar barby eruit getrokken en op straat gegooid. De benen zijn van de barby afgehakt. De Barby ligt er gewoon onder. Die heeft de juf eronder gelegd. Er zitten billen aan de benen, Die benen groeien gewoon uit de pompoen. Barbies kunnen niet bewegen, dus die popoen heeft er niets aan. Zo kan die pompoen nog steeds niet lopen want hij is veel te zwaar voor die benen. Die benen zijn helemaal niet van die pompoen, want ze zijn niet dezelfde kleur. Waarom heeft hij eigenlijk benen als hij toch niet kan lopen.  Je kan ogen hebben en toch blind zijn, dus je kan ook benen hebben terwijl je niet kan lopen, dus dat is niet raar.  Die benen zijn een soort wortels van de pompoen. Als de benen waren afgehakt zou er bloed liggen. Nee een Barby heeft toch geen bloed. Ik heb medelijden met die pompoen omdat zijn benen het niet doen. Die benen horen echt niet bij die pompoen. Als er geen Barbypop aan vast zit dan weet die barby niet waar haar benen zijn. Die Barbypop weet dat sowieso niet want die kan niet nadenken, het is maar speelgoed.”

Posted by | View Post | View Group

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *