Waar voel jij je thuis?

Fluks, het rode paardje ontdekt de wereld en onderzoekt waar hij zich thuis voelt. Groep 3 associeert kleuren, plaatsen en emoties, speelt en denkt na. De kinderen laten het houten paardje in de kring wandelen van kleur en plek en vertellen waarom zij denken dat het paardje zich ergens thuis voelt.

Waar is het paardje Fluks geweest? 

 

Bij olifant, en bij de wolkenschapen. Ook bij de pinguïns in het ijs en in de zee.

Vond hij het daar fijn?

Nee, hij wilde naar huis. Bij de zon voelde hij zich niet thuis, dat was te heet.

Waar zou jij je thuis voelen?

Als ik het paardje was zou ik me thuis voelen bij het blauwe water, bij de zee, dan kan ik spelen en zwemmen.  Ik voel me thuis bij geel, het strand, dat is fijn om te spelen.  Ik voel mij meer thuis in de lucht, daar is het lekker koel, want ik heb het altijd warm.  In de wei daar kan je lekker bewegen.

 

 

 

Posted by | View Post | View Group

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *