Op reis door de aarde

In de groepen 5 filosoferen we over een mogelijke reis door de aarde, over de ene en de andere kant, de wetten van de zwaartekracht, het effect en perspectief  van de camera (mediawijsheid)

We kijken een filmpje waarin  Keepvogel een gat graaft en ergens anders uitkomt.

Wie graaft een gat?

“Keepvogel met de hond. Waarom? Omdat hij iets wil ontdekken wat onder de grond zit. Hij verveelde zich en ging gewoon graven. Hij wilde onderzoeken wat er onder lag.  De hond gaat helpen me de emmers. Het gat gaat als een boog. Dat gaat naar de anderen kant van het andere gat.  Dat is een vergissing. Waar gaat het dan naar toe?  Naar zijn huis. Hij denkt dat het naar het middelpunt van de aarde gaat. Hij dacht dat hij aan de andere kant van de wereld was gekomen, omdat hij ondersteboven uit het gat kwam. Maar het was maar een meter waar hij graafde. Denken keepvogel en de hond hetzelfde? Nee de hond zei “je komt straks uit bij het water” Hij ging helemaal ondersteboven lopen en daardoor dacht hij dat hij aan de andere kant van de  wereld was. Als hij de handen van zijn vloer af zou doen dan valt hij. Hij ging ondersteboven lopen want de boog was zo: Een ll probeert dit met gebaren duidelijk te maken. Het komt door de camera dat je het niet zo (zie foto hiernaast) ziet. Je kon de boog niet zien alleen waar keepvogel zat (zie boven) Hij was nog niet helemaal beneden. Wie zit er dan achter die camera? Er zit iemand achter, want hij beweegt. Ze gingen de camera omdraaien, dan zie je het onderste boven. Zonder de camera bestond de film niet. Het is een tekenfiguur dus dan moet je doen alsof. Het is echt, hij dacht dat het lava was, maar het was ochtendlicht.”

Waarom wist hij niet dat het gat zo was?

“Omdat hij de hele tijd bezig was met graven, hij zag het niet. Hij ging ook schuin. Hij denkt dat hij in een andere dimensie is.  Hij kan niet naar een andere dimensie.”

Kan je een reis door de aarde maken?

“Nee, dat kan niet, dat duurt te lang, dan ga je onder water en dan gan je dood, omdat je niet genoeg eten hebt.”

 

Posted by | View Post | View Group

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *