Kijktaart

Met groep 4 en 5 filosoferen we over kijken, eten en proeven, over ” hoort zegt het voort en via via” en over niet kunnen stoppen.

Hoe smaakt de taart?

“Ik weet het niet wat voor taart het is, want ik heb het niet geproefd. Het is wel een bijzonder grote taart. Ik denk dat het met aardbeien is want hij is roze.”

Hoe weten de dieren dat er taart is?

Het konijn ging het doorvertellen

“Het konijn ging het doorvertellen wat het hondje vertelde want die had dat grote beest niet uitgenodigd, omdat hij bang was dat hij te veel taart zou eten. Daarom wisten ze dat er taart was. Keepvogel wist het niet dat er zoveel mensen (uh..dieren  kwamen. “

 

“Mag er een lapje over ik zit vol”

Wat gebeurde er?

“Door het spuug in hun mond zaten ze vol. Ze keken naar de taart en toen zaten ze vol. Ze werden steeds dikker en dikker.”

Waarom maakte Keepvogel de taart steeds groter?

“Keepvogel wil dat de mensen erg gaan genieten van de taart, daarom maakte hij een grote.. Het hondje Tungsten had het doorverteld en daarom maakte hij hem groot. Hij gebruikte van alles en nog wat in die taart, dat had hij in de kast.  De taart is hard omdat hij te lang buiten was. Misschien had hij een taart gemaakt omdat hij het in zijn hoofd had. Hij kon gewoon niet stoppen met bakken.”

Keepvogel maakt de taart steeds groter

Filosofieles ontworpen in samenwerking met Mirjam Poolster

 

 

Posted by | View Post | View Group

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *