Zwerfboek

Op 2 scholen waar ik filosofeer met de kinderen is er een kinderboeken-zwerfstation ingericht.  Vorige les hebben we gefilosofeerd over de “dingenzoeker” Nu filosoferen we aansluitend hierop

het zwerfboek door Elbert Raadsen

“je kan dingen vinden, sommige dingen zijn speelgoed. Het is van mensen, sommige dingen zijn dieren die dood zijn gegaan, die zijn van de natuur” “wat je vindt mag je houden, behalve als het in iemand zijn huis is.”

“Mensen mag je niet meenemen, dat is ontvoeren “Dingen ontvoeren is stelen”

Wat is een zwerfboek?

Als iemand zegt dat het een leuk boek is kan hij het aan je geven”  “Je kan het ook aan arme mensen geven of op de grond achterlaten”

“Of je kan het aan de bibliotheek teruggeven, want het is van niemand”

Wat is het verschil tussen een zwerfboek en een bibliotheekboek?

“Op een zwerfboek zit een sticker, je mag de sticker er niet afhalen.” Het boek was ooit van iemand. Een zwerfboek mag je aan iemand anders geven en je mag het even houden, dat is anders want bibliotheekboeken mag je alleen lenen. Als je het boek niet meer leuk vindt mag je het ook verkopen. Een zwerfboek kan je aan iemand anders geven een bibliotheekboek moet je weer inleveren”

Wat is zwerven?

Zwerven is vrij rondlopen, iemand loopt met een boek rond.

Wie is de baas van het zwerfboek?

“Degene die het boek heeft is de baas van het zwerfboek. Maar als je de baas zou zijn van een boek , dan ga je het niet weggeven.”

We sluiten af met de avonturen van een zwerfboek, waarbij we om de beurt iets vertellen wat er gebeurt;

“Het boek ligt op straat, in de winkel, een werver neemt het mee en het valt in de wc, wordt vies en iemand die het vindt maakt het weer schoon.”

 

 

 

Posted by | View Post | View Group

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *