Roodkapje

Roodkapje in de klas

Kleuters filosoferen over lekker en vies, uitstel van behoefte, moeten en mogen en…. hulp aan een verdronken wolf. En veel praktische oplossingen!

Er staat een veldboeket in de kring en alweer zit er een wolf bij.

Ik vertel het verhaal van Roodkapje. Over de wolf die in een keer grootmoeder doorslikt, grootmoeder die gevangen zit in de buik van de wolf waar het donker is en het stinkt, waar Roodkapje zomaar bovenop haar valt en……. waar het ineens weer licht wordt.

Waarom heet Roodkapje Roodkapje?

“Roodkapje heet Roodkapje omdat ze een mooi jasje heeft. Omdat de jas rood is. Omdat ze het voor haar verjaardag heeft gekregen.”

Wie is het eerste bij Oma; de wolf of Roodkapje?

“De wolf want wolven zijn sterker en hebben sterke tanden. De wolf is een dier dus hij kan harder lopen. De wolf heeft veel energie en hij was goed uitgerust. De wolf eet veel mensen , daarom kan hij snel rennen. Met de stenen in zijn buik kan de wolf niet meer hard rennen.”

Wie vindt de wolf het lekkerst Roodkapje of oma?

“De wolf vindt Roodkapje lekker, omdat hij gaat kwijlen.  De wolf vond allebei lekker.  De wolf zei “hmmmm, Roodkapje ziet er lekker uit” , dus hij vindt Roodkapje lekkerder dan Oma. Ja, omdat hij het zelf zei.  De wolf vindt Oma het lekkerst, omdat hij haar als eerste heeft opgegeten. De wolf vindt Roodkapje het lekkerst omdat ze helemaal rood is. En de wolf zei dat. Bloed is ook rood en dat lust de wolf. De wolf ging naar Roodkapje kijken en zachtjes huilen, omdat hij trek in haar had. Hij vindt oma lekkerder, want ze zij geen “ieuwwwwh” . Het is gewoon het verhaal dus het is zo. Hij vindt Oma het lekkers , want hij eet haar het eerst op.  Oma had kip gegeten en bloed en dat wil de wolf ook.”

Waarom eet de wolf eerst oma op als hij Roodkapje het lekkerst vindt?

“Hij eet eerst Oma op omdat hij Roodkapje op wil eten. Dan heeft hij geen last van Oma.”

Eet je altijd eerst het lekkerste op?

“Ik moet thuis eerst vieze dingen eten en dan lekkers. “

Wat vind je lekker en wat vies eten?

“Aardappels zijn vies. En een kroket is ook vies en vis. Aardbeien vind ik lekker en peer minder.”

Is de jager bang voor de wolf?

“Nee, want hij heeft een geweer. Nee want hij is slim. Nee want de wolf slaapt.”

Wat gebeurt er met de wolf?

“Hij krijgt stenen in zijn buik. Dan kan hij niet meer hard rennen. Alles wat zwaar is zinkt. Als de wolf in een boot klimt dan kan hij drijven. Dan moet de boot wel onder water zijn , want de wolf ligt onderin het water. Een onderzee boot. Maar die gaat de wolf echt niet mee nemen.”

Roodkapje plukt bloemen

Ter afsluiting doen we het roodkapjes spelletje. Roodkapje gaat naar de gang. De kleuters mogen een bloem kiezen uit het boeket en verspreiden zich als “boom” door het lokaal. De wolf zit verstopt achter een boom. Als Roodkapje terugkomt mag ze bloemen plukken totdat ze de wolf tegenkomt en dan …rennen naar je stoel!

Posted by | View Post | View Group

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *